dimecres, 29 de febrer del 2012

Nicholas Flamel

Va néixer al 1330 a Pontoise i va morir cap al 1415.  Va casarse amb Perenelle i van obrir una llibreria, i Nicholas va estar treballant de copista.
Un dia, m'entre dormia va tindre un somni en que un àngel li donava un llibre i li deiaç: "Nicholas, mira bé aquest llibre. Al principi no entendràs res del que diu, però algún dia veuràs en ell el que ningun home veurà." 
Quan li va explicar a la seva dona, ella li va preguntar quin llibre era i ell li va dir: Un grimorio alquímic.
Va anant passant el temps i ell no es podia treure el llibre del cap, però un dia, ja cap al cap vespre, va entrar a una llibreria on hi havia un home que volia vendre un llibre... el llibre del somni. Nicholas Flamel el va comprar i quan Perenelle va entrar el va trobar contemplant el llibre sense animar-se a obrir-lo. 
Amb ajuda de Perenelle van intentar descifrar el llibre, ja que estava en hereu. Van comprendre que dintre d'aquell llibre s'amagaven formules màgiques, llistes d'àngels i dimonis, intruccions per realitzar encanteris i fabricar talismans i, sobre tot, alcansar la Pedra Filosofal i convertir el metalls en or.
Com no podien traduir-lo van dirigir-se cap España amb una fotocipia d'algunes pàgines.  Allí va visitar el mestre Canches, que al veure-ho se li van unimar els ulls, era, ni més ni menys "El Aesch Mezareph del Rabí Abraham. El llibre, segons el jueu apareixia i desapareixia. Es van dirigir cap a Paris per ajudar-lo a traduir el llibre, però per el camí el mestre va morir.
Amb el que van poder apedre Nicholas Flamel i Perenelle van dedicar molts anys de la seva vida a traduir-lo i a fer experiments. Els 17 de gener de 1387, Nicholas va escriure al seu diari: "Jo he transformat efectivement el mercuri en gairabé la mateixa cantitat de or corrent. Puc dir això en honor a la veritat. Vaig realitzar la obra per tres vegades amb l'ajuda de Perenelle...".
De la nit al matí es van fer rics i van començar a contruir hospitals, iglesies i capelles, i a ajudar els pobres de Paris.
Temps després d'haver mort els dos, les seves tombes van ser obertes, sembla ser per els que buscaven la Pedra Filosofal, es va descubrir que estaven buides. Llavors va néixer la llegenda de que havien descobert el elixir de la vida eterna i s'amagaven rere uns altres noms.
El llibre mai va trovar-se. Diuen que està enterrat a la base del campanari de la iglesia de Saint-Jacques.

I vosaltres, que penseu? Van trovar la Pedra Filosofal? I el elixir de la vida eterna? On penseu que està el llibre? Que farieu si el trovesiu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada